Petrol-İş'ten coşkulu gece

Petrol-İş

Emekli olan 83 işçiye plâket verilen Geceye, Bor ve Asit Fabrikası Müdürü Recep Şekerci katılmadı.




Emekli
olan 83 işçiye plâket verilen dayanışma gecesine, Bor ve Asit Fabrikası Müdürü Recep Şekerci katılmadı.



Petrol-İş Sendikası Bandırma Şubesi'nin geleneksel gecesi Ekol Düğün Salonu'nda gerçekleşti. Geceye Belediye Başkanı Sedat Pekel, Edincik Belediye Başkanı Mehmet Yağcı, Petrol-İş Sendikası Genel Merkez Denetleme Kurulu Başkanı Yusuf Ziya Kâhyaoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Demirhan ve Bandırma Kent Konseyi Başkanı Dr. Selim Panç da katıldı.

Gecede, 2012 ve 2013 yıllarında emekli olan 83 işçiye plâketleri, üst düzey protokol, Petrol-İş Şube Başkanı İsmail Kayan, eski şube başkanları ve yöneticileri tarafından verildi.

Geleneksel gecenin açış konuşmasını yapan Petrol-İş Sendikası Bandırma Şube Başkanı İsmail Kayan, son bir yıl içinde, sendika üyeleriyle birlikte bor madenlerinin özelleştirilmek istenmesine karşı çok büyük bir mücadele yürüttüklerine dikkati çekerken, Biz, bu konuda asla politika yapmıyoruz. Çünkü biz, ekmeğimizin peşindeyiz. Petrol-İş Sendikası büyük bir ailedir. Hepinizi çok seviyorum” dedi.

Belediye Başkanı Sedat Pekel de konuşmasında, 400 kalem üründe kullanılan bor madenlerinin önemine işaret ederken, emekliye ayrılan işçileri kutladı.

Gecede, İsmail Kayan'ın başkanlığındaki Bandırma Şubesi'nin gerçekleştirdiği çeşitli etkinliklerinin yansıtıldığı 13 dakikalık bir sinevizyon görüntüsü gerçekleştirilirken, işçilerden oluşan Anatoria Halk Oyunları Topluluğu'nun Zeybek oyunu da ilgiyle izlendi.

Geceye davet edilen Eti Madencilik Bor ve Asit Fabrikaları Müdürü Recep Şekerci ise işlerinin yoğunluğunu öne sürerek katılmadı.

Öte yandan, Petrol-İş Sendikası Bandırma Şubesi, 23 Mart 2013 Cumartesi günü Lüleburgaz'da yapılacak olan Kuralsız güvencesiz çalışmaya hayır! Taşeron işçiliğe son!” sloganıyla düzenlenecek mitinge iki otobüsle katılacak. İsmail Kayan'ın başkanlığındaki işçiler, taşeronlaşma konusunda sessizliği nedeniyle Türk-İş Sendikası'na da tepki gösterecek.









cavat
23.03.2013 00:06:11
sayın başkan haberim olsaydı inan gelirdim ama partim hem haber vermedi hemde az katılım yapmış ..

Ahmet Çelik
23.03.2013 09:20:50
``Durmak yok, yola devam`` İ.Kayan başkan, Bandırma bilir, Bandırma düşünür, Bandırma iyi gün dostunu da, kötü gün dostunu da koyar çıkındırığına... gün gelir koyar önüne başkalarının mutfağında pişen aşı, İster yesin ister yemesin...Ne müdürler vardı heykeli dikilecek, ne müdürler vardı arkasında 2000 işçi olan. zaman da bizim mekan da bekleyip göreceğiz..

Mehmet Savaş
23.03.2013 09:24:12
Eşek bizim eşek, deyip sendika örgütlü emeği diskalifiye edip yerine örgütsüz, direnme gücü olmayan, acz emeği sömürme noktasında beyninde en küçük bir düşünce olanı kara toprak kabul etmesin- çünkü onların sömürü egoları bu toprağın altına sığmaz.

Hasan CEYLAN
26.03.2013 07:54:29
protokol bırakılıp marabaları mı çekilsin. sen bu işi iyi biliyorsun her derde maydanoz. o zaman çıkar başını ininden...

Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 19.1 ° / 10.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 20.2 ° / 8.5 ° false
  • Salı 19.4 ° / 8.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı